Aktuellt

ALEF anställer handläggareg

Till hösten planerar ALEF att anställa en projekthandläggare på deltid. Intresserad? Läs annonsen här.

Känner du någon som skulle passa för jobbet? Tipsa gärna!

Nytt projekt i Etiopien

Under 2019-2020 assisterade ALEF ett team i Etiopien att skapa en grundkurs enligt ALEF:s metod på Etiopiens största modersmål, Afan Oromo, som talas av ca 35 miljoner människor. Coronapandemin bröt ut just när materialen var klara, vilket gjorde att allt lades på is under större delen av 2020.

ALEF ska nu börja använda materialen  tillsammans med  den etiopiska lokala organisationen Mothers' and Children's Development Organisation, MCDO. Organisationen leds av Ms Aregash Geleta, som var den enda kvinnan som medverkade i utarbetningen av kursmaterialet.  Aregash bidrog mycket med sina erfarenheter av kvinnors villkor.

MCDO planerar nu att genomföra ett pilotprojekt med 9 studiegrupper med ALEF-metoden. Vi har samlat in ca 30 000 kr för projektet, som kommer att kosta 116 000 kr totalt. 

Vi börjar något helt nytt i ett av de länder i världen där flest vuxna saknar läs- och skrivfärdigheter. En liten början som kan bli till något stort. Swish 123 9002171. Märk gåvan Etiopien. Läs mer om projektet under Samarbeten.

 

Här kommer snart information om våra resultat samt statistik.